Oma Rosi

Over Oma Rosi

Oma's Blog

In De Trein
Vrije School

Wandeltochten

Contact

Oma's Blog

 Vrije school

Ik ben weer op weg naar Leiden naar mijn kleinkinderen. Heb niets meegenomen voor ze. Kan dat wel? Omas brengen altijd iets mee. Maar ik ben zeker geen echte oma. Ik ben een andere oma, omarosi en dat zal ook zo blijven. Moeten ze maar aan wennen.

Gelezen in de krant in de trein (19 maart 2008): Een vrije school in Amsterdam Zuid is een zwakke school volgens de schoolinspectie. Levert onvoldoende resultaten, kinderen leren onvoldoende.

Volgens mij weten ze - de meeste mensen, incluis de inspectie - niet wat een vrije school is: namelijk helemaal niet vrij zoals het in de krant staat (dus dat ze mogen doen wat ze willen). Het gaat om een school volgens antroposophische grondslag van Rudolf Steiner. En die is alles behalve vrij.

Kinderen leren in een bepaalde fase pas lezen en schrijven en rekenen en op een bepaalde manier. Dus dat kun je niet op de normale manier toetsen.

Maar misschien mag zo'n school nu niet meer. Nu moet je al met 4 jaar kunnen lezen en ouders zijn pas trots als hun kinderen met 2 al letters kunnen schrijven. Dat past inderdaad niet bij de vrije anthroposofische school. Laten we eens kijken wat Wikipedia hierop vermeld. Dat had de journalist van deze krant ook moeten doen.

Wiki:

Afschaffen: natuurlijk afschaffen deze niet resultaatgerichte school. Het leven bestaat uit leren, werken en vooral geld verdienen. Harmonie van geest en lichaam is niet belangrijk.
Dientengevolge: haal uw kinderen eraf, de inspectie zegt, dat het een zwakke school is en stuur uw kind naar een resultaatgerichte school, waar ze met 4 jaar leren lezen en niet hun tijd verknoeien met ontwikkeling van geest en lichaam.

E-Mail Adres 

Let op: In verband met anti-spam maatregelen accepteert Oma Rosi geen postbus-adressen, zoals van hotmail, yahoo of gmail.